konsten att undvika människor -

Visst det är jätte roligt att träffa på människor man känner/bekanta som man kanske inte ser så ofta ibland!
Ibland är inte på tåget in till jobbet på morgonen innan man ens hunnit få i sig en kopp kaffe.
Så frågan är då hur man undviker att behöva prata med dom när man ser dom?!

1. Den klassiska, du hinner se dom redan på långt håll och går medvetet med huvudet lite böjt samtidigt som du låtsas läsa i tidningen "för att inte se dom" och passerar förbi till en annan vagn.
(det här är den lättaste och mest vanliga men funkar bara sålänge den andra personen inte grabbar tag i dig och säger hej eller ropar ditt namn sådär pinsamt högt att du måste vända dig om och säga hej)

2. Du ser personen komma gåendes och genast tar du upp din väska och låtsas rota igenom den på jakt efter något "mycket viktigt" där all din uppmärksamhet ligger just på din väska!
(funkar oftast också rätt bra men det innebär att du måste ha en stor väska där du med möda och stort besvär har mycke att rota runt bland samt att den gärna ska skymma dig litegranna)

3. Klassiska; du ser personen komma gåendes och böjer dig genast ner för att knyta skorna samtidigt som du blint stirrar i marken tills personen passerat
(brukar också funka men nackdelen är att det inte alltid man har skor med snörning, alternativet är att man rättar till ett uppvikt byxben eller liknande)

4. Du GÅR ALLTID med hörlurar i öronen och ropar någon på dig så "hör du inte" utan är helt inne i din Ipod värld och bara nochalant passerar! Likaså det en klassiker

5. Om personen dock börjar inleda en konversation trots dina tappra försök att undvika kontakt så finns det klassiska att skylla på att du ska vara långt fram alternativt långt bak på tåget, beroende på vilken vagn den andra ska till.

6. Tidningen är alltid ett bra hjälpmedel. Försjunk djupt i den på tåget och se riktigt riktigt intresserad ut och hoppas på att den andra personen inte vill störa i dina försök att sätta dig in i samhällsfrågor.

7. En fuling är att använda sin mobil och låtsas som att någon akut vill att du ringer och sedan ringa någon av dina vänner.
(problemet blir att någon måste svara, som gärna inte är tokförbannad för att du väkt dom på din lediga dag samt att du tvingas prata med någon iallafall)

8. Alternativet att bita ihop och försöka ta fram den där övedrivet fejkade sociala sidan som egentligen inte alls existerar på morgonen och helt enkelt prata med människan.
(livet är hårt)

Idag ska jag äta sushi till lunch och magen kurrar lite extra.
Den kommer bli SÅ glad när klockan blir 13 och de e dags för lunch .

puss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback